הרב אברהם חזן אומר בקלטת שבה הוא משמיץ את אנשי גוש קטיף שההתנתקות מהווה קריסת האידואולוגיה הדתית-לאומית ואני טוען מנגד שההתנתקות היא קריסת האידואולוגיה הציונית חילונית שהרי היא מוכיחה שרק הציבור הדתי-לאומי נשאר נאמן גם לתורה(אל תביא לי את בני עקיבא בתור דוגמא שהרי יש בציבור הדתי-לאומי הרבה אנשים שהעיוות שנקרא בני עקיבא והינוך הממד"י אינו מדבר אליהם) וגם לארץ ישראל(בניגוד לחילונים ולחרדים)!
בקיצור טענתך היא כזאת:
א.ההתנתקות היא קריסת האידואולוגיה הציונית חילונית
ב.הציבור הדתי-לאומי נשאר נאמן גם לתורה וגם לארץ ישראל (בניגוד לחילונים ולחרדים)
ובכן:
א.האידיאולוגיה הציונית חילונית התרסקה ממזמן ולא בהתנתקות וכפי שכבר הבאתי בעבר דברי הגר"א וסרמן (קובץ מאמרים ח"א עמוד רטו): "כי השקר אין לו רגלים לבד אין הוא יכול ללכת ולעמוד הוא זקוק תמיד למי שישא אותו: את הציונות נושאים אנשי המזרחי והרבנים חברי המזרחי נושאים את המזרחי בלי רבנים אין המזרחי יכול להתקיים ובלי המזרחי – הציונות במבנה הנוכחי שלה לא תאריך ימים. הטומאה נזקקת תמיד ליניקה מצד הקדושה בלאו הכי לא תוכל להתקיים"
ב.לגבי הטענה שהציבור הד"ל נאמן גם וגם: מסכים איתך לגמרי! אצל הציונות הדתית יש גם תורה וגם ארץ ישראל! ארץ ישראל במשנת הציונות הדתית אינה חלק מהתורה (לעומת החרדים שאצלם היחס לארץ ישראל הוא חלק מהתורה) כל השימושים במקורות מש"ס ופוסקים בנוגע לארץ ישראל שמובאים אצל הציונות הדתית באים רק כטבחות רקחות ואופות לשמש את הרעיון הציוני והיחס אינו לפי ההלכה ואלו הם דברי הגרא"מ שך: "כל אלו אנשי התנועות למיניהם, ויתר האנשים המדברים ומסיתים השכם והערב בכל הזדמנות שאין לותר ואסור על שטחים מא"י, לא ממקור קדוש דברים אלו באו, אלא ממה שקלטו מחכמות חיצוניות בהשקפה זו, שאנחנו עם ככל יתר העמים וגם לנו הזכות על מדינה ריבונית ונחזיק בה ועל נרפה אותה, אבל לא כן הדבר, אל לנו להידמות לשום אומה ולשון..." (מכתבים ומאמרים, חלק א' עמ' טו) ולגבי טענתך שהציונות הדתית נאמנה לארץ ישראל יותר מהרבנים החרדים (שהציבור החרדי הולך אחריהם ולא כפי שכתבת שוב "החרדים" שמישהו יכול לטעות כאילו מדובר באנשים פרטיים ולא ברבנים) היינו שהם "צדיקים יותר" גם לזה התייחס הרב שך (ובדרך אגב גם לדבריך אודות "גם וגם") "הם [הדת"ל – ראה את התשובה בפנים] שומרי תורה ומצוות, אבל אתם יודעים שהחסרון שלהם הוא שיש "ועוד", ומי שאני רואה שהוא מדקדק במצוה יותר מהחזו"א ז"ל צריך בדיקה אחריו! ואם אני יודע שהחזו"א ז"ל אף פעם לא עשה סעודת הודיה (בה' באייר) ואף פעם לא אמר הלל, לא צריך להיות יותר חסיד, לא יותר צדיק מהחזו"א ז"ל שלא רצה את המצוה הזו, והוא צדיק יותר גדול?!" (מכתבים ומאמרים, חלק א' עמ' עה)
{והערה למעיינים והרוצים להרחיב בנושא: דבריו של הרב שך שלא צריך להיות חסיד או צדיק יותר מהחזו"א ומי שמדקדק במצוה יותר מהחזו"א צריך בדיקה אחריו נראה שכוונתו לאמור במסכת ב"ק פא. שהמראה עצמו יותר חסיד מגדולי הדור זו יוהרא וכבר האריך בזה בהקשר אחר וביאר גם נקודה זו הגרב"צ מוצפי (שו"ת מבשרת ציון חלק א יו"ד סימן י)}
| שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|
|