מאת: יצחק
22:17 | 10/31/2005

יואל, שאלה


שמעתי ממישהו (שטוען שהוא עד ראיה למעשה) שכל שנה ושנה (לטענתו מאז הקמת הישיבה) תולים את דגל ישראל ביום העצמאות בישיב פוניבז'.
הוא טען שזה היה כך אך בימי הגרא"מ שך זצללה"ה.
זה נכון? שמעת על זה פעם? הוא טוען שהוא ראה בזמן הרב שך את הדגל תלוי בפוניבז'.
01:22 | 11/2/2005

כל שנה תולים את דגל המדינה...


בתגובה ל: יואל, שאלה בכל המקומות בבני ברק. מי שעושה זאת הם אנשי העיריה. לגבי מרן הגרא"מ שך זצ"ל ודעתו בנושא כדאי לראות ב"מכתבים ומאמרים" חלק א' מאמר י' וז"ל:"וגם אם היה מאת הקב"ה שע"י איזה סבה פוליטית עשו בזה את מה שעשו והכריזו על איזה הסכמה להקמת מדינה יהודית יש לשנן לעצמנו את היסוד שלא יהיה ח"ו אף לרגע אחד שום הטעיה שלא נעלה על דעתנו שכבר התחילה תקופה חדשה , ולטעות ולהטעות שזה מעין אתחלתא דגאולה , מחשבה פסולה כזאת ורעיונות כאלו מסכנים את קיומנו וכפירה היא ביסוד היסודות של קיומנו . וצריכים אנו לדעת כי כל זה בא מהקב"ה לנסות את הכלל ישראל לראות אם נִטה מדרכנו המסורה לנו משנות דור ודור.ובאמת היותנו מסורים בידי פורקי עול תורה מאז הקמת המדינה הוא הגלות המר ביותר , כי לא יאה להם לפי ההלכה של התורה הנתונה לנו בהר סיני מהקב"ה , וכבר אמר הנביא "אותי עזבו מקור מים חיים" הם ההלכה של התורה " לחצוב להם בארות בארת נשברים " הם החוקים אשר בדו להם".

בברכה,יואל.
מאת: דוד
16:19 | 11/2/2005

יואל כאן אתה טועה!!!


בתגובה ל: כל שנה תולים את דגל המדינה... על הגג של ישיבת פונוביז' תלוי דגל ישראל כל שנה ביום העצמאות , זה לא דגל של העיריה ,כי העיריה תולה רק ברחובות ובודאי שלא הייתה באה מצד עצמה לתלות על בניין פרטי.
המנהג להניף את הדגל הוא עוד מזמן הרב מפונוביז' מייסד הישיבה.
וכל שנה באים נטורי קרתא להפגין נגדם בלבוש שק והולך מהומות באיזור הישיבה בבני ברק.
ידוע שהרב שך לא תמך במדינת ישראל , אבל הסיבה לדגל היא כנראה אחרת נשמח אם תביא אותה.
מאת: אליסף
13:06 | 11/3/2005

הדגל על הישיבה


בתגובה ל: יואל כאן אתה טועה!!! מרן הגרא"מ ש"ך זצ"ל המשיך את המנהג של הרב כהנמן זצ"ל אף על פי שלא נודע לו הטעם, אבל הוא סמך על הרב כהנמן ועל דעתו שלא לשנות את המנהג.
13:44 | 11/6/2005

עכשיו כבר הפכת את זה למנהג..


בתגובה ל: הדגל על הישיבה עם טעם כמוס של הרב כהנמן??...

אליסף, אתה מוזמן לבדוק מי תולה את הדגל ביום העצמאות, ודעת מרן הגרא"מ שך זצוק"ל אודות יום מר ונמהר זה ידועה ומפורסמת.

בברכה,יואל.
מאת: תור ויראה
12:27 | 11/7/2005

הם תולים את הדגל המשוקץ מיוזמתם כל שנה


בתגובה ל: עכשיו כבר הפכת את זה למנהג.. הליטאים והאגודיסטים חד הם. אחד בפה ואחד בלב - ושיתוף הפעולה שלהם עם הציונים בכל רמה ורמה הן בפוליטיקה והן באידיאולוגיה אינה שונה מהמזרחי.

בוא אני אגלה לך סוד קטן - בלי תמיכתם של רבני אגודה לא היתה קמה המדינה הציונית המשוקצת.
13:54 | 11/7/2005

סוד קטן אך בכלל לא נכון...


בתגובה ל: הם תולים את הדגל המשוקץ מיוזמתם כל שנה הצטרפותה של אגו"י למוסדות השלטון (היינו לממשלה הזמנית) בה' באייר תש"ח וגם אח"כ לממשלה הראשונה לא היתה תנאי להקמת המדינה. אדרבה, מה שלחץ את עסקני אגו"י לפעול בנושא זה מבלי לחכות לכינוס והחלטה של מועצת גדולי התורה היא דוקא העובדה שהמדינה תקום בלעדי אגו"י על המשמעויות שהיה לכך בעיניהם.

זכותך המלאה לבוא בביקורת על יחסי אגו"י-מדינת ישראל/התנועה הציונית. אך עשה זאת כפי שעשו זאת גדולי עולם כמו מרן הגה"ק מסאטמאר בספה"ק ויואל משה" או כמו שעשו זאת גדולי ישראל כמובא בספר "תיקון עולם" שיצא לאור ע"י ק"ק מונקטש.

משפטים קצרים חסרי ראיות ונימוק, ולא נכונים עובדתית רק מזיקים לטענות החשובות שאתה מנסה להעלות.

מעבר לכך, כבר הסברנו כאן בעבר כי האתר הזה הוא לא המקום לדיונים בנושא זה עם כל מעלתם וחשיבותם.

בברכה,יואל.
מאת: מוקדם
21:54 | 11/7/2005

יואל נדמה לי שגם


בתגובה ל: סוד קטן אך בכלל לא נכון... אחד מחברי האגודה חתום על מגילת העצמאות ,ר' איצה וייב או משהו כזה
אשר זאת!
13:52 | 11/8/2005

אין זה דמיון כי אם אמת...


בתגובה ל: יואל נדמה לי שגם כואבת ועצובה.(ואגב לא מדובר בחתימה אחת אלא בשתי חתימות רח"ל). ושוב, אין בדברי הנ"ל שום נסיון לחפות על מחדלים כאלה או אחרים של עסקנים כאלה או אחרים, והחתימה על מגילת העצמאות היא רק אחד מני מחדלים רבים שאפשר להצביע עליהם והצביעו עליהם רבים מגדולי ומאורי הדורות האחרונים כולל לא מעט מחברי מועצת גדולי התורה של אגו"י. (והוא הדין לגבי ש"ס). מה שאני אומר זה שני דברים בלבד: א. אם כבר רוצים להעביר ביקורת על גדולי תורה כדאי שהיא תסתמך על דבריהם של גדולי תורה אחרים, ותימסר עד כמה שניתן בדייקנות בכל הנוגע לפרטים העובדתיים, דבר שהוא הכרחי כדי שהדברים נתקבלו ברצינות על לב שומעיהם. ב.שהדיון בנושא זה אינו מתאים לאתר זה, כי הוא מתחיל מנקודת התחלה שהאנשים שעבורם מיועד האתר הזה ברובם רחוקים ממנה מאד עדיין לצערנו. ואנשים שכן נמצאים בנקודת המוצא שבה ניתן לדון בנושא זה לא אמורים להימצא באינטרנט כלל. ולדון על נושא עדין זה באינטרנט זה כמו להעביר שיעור על חשיבות הצניעות בתוך בית בושת... וד"ל... בברכה, יואל.



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |