מאת: השואל
20:04 | 5/15/2013

הרב עובדיה יוסף והרב זצ"ל


האם מנהל האתר ראה את ההסכמה של מרן הרב עובדיה לש"ס 'הלכה ברורה ברור הלכה' ביסודו של מרן(כן,מרן!)הרב קוק זצ"ל? אשמח לתגובה!
20:09 | 5/15/2013

לא, לא ראיתי הסכמה זו.



מאת: השואל
20:16 | 5/15/2013

לשלוח לינק לאתר?


יש אתר עם דעת גדולי הדור הקודם והזה בנושא מרן הרב זצ"ל, אשמח לשמוע את תגובתך

>
16:48 | 5/18/2013

אם ראית שם משהו הסותר את הנאמר כאן באתר



אתה מוזמן לשלוח ונשתדל להתייחס.

 

 

 

בברכה, יואל.

מאת: השואל
18:26 | 5/18/2013

היחס שלכם לרב זצ"ל...


הנה ההסכמה של מרן הרב עובדיה...
18:43 | 5/18/2013

היחס שלנו לר' קוק הוא תולדה ישירה...


של היחס של חלק לא מבוטל מגדולי דורו אליו וכפי שהם נימקו יחסם זה ממקורות תוה"ק.

 

ההסכמה שהבאת מהגר"ע יוסף לא סותרת שום דבר מהנאמר כאן באתר ומשוללת כל נימוק שיש בו כדי לסתור את הנאמר באתר. כל מה שכתוב בהסכמה הזאת בנוגע לר' קוק הוא שהיה גאון מפורסם ושהיה הרב הראשי לארץ ישראל. במה זה סותר במשהו את הנאמר כאן באתר??

 

תלמידי הר' קוק אשר תמיד מדובבים את החרדים בפני תלמידיהם ולא חושפים אותם לדברי גדולי ישראל במקורם מציגים כאילו הבעיה בהא הידיעה עם הר' קוק היתה שלא היה גדול בתורה ואז כנגד טענה זו מביאים דברי הערכה של גדולי תורה לגדלותו של הר' קוק. אך לא היא !! הטענה המרכזית נגד הר' קוק הינה שתהא גאונותו וגדלותו בתורה אשר תהא התוצאה שלה כפי שבאה לידי ביטוי בכתב ובע"פ והשפעתה על אלו שנחשפו אליה היתה הרסנית בצורה קשה מאד וכנגד טענה שכזו מקור המתאר את הר' קוק כ"גאון מפורסם" רק הופך אותו ליותר מזיד שכן מגאון מפורסם מצופה יותר שיראה את הנולד ויטה אוזן לגדולים ורבים ממנו המזהירים אותו מפני התוצאות הישירות של דבריו שבכתב ושבע"פ וממעשיו אזהרות שלצערנו התממשו במלואן מפני שהגאון המפורסם הזה התעלם מכל גדולי דורו וראה עצמו חכם בעיניו יותר מכולם.

 

ודרך אגב, ספק אם בכלל ההסכמה הזו ניתנה ע"י הגר"ע יוסף בעצמו. רבים מהספרים המגיעים אל הגר"ע יוסף מקבלים הסכמה מאחד המזכירים שלו (וראה שההסכמה בכלל לא כתובה בכתב ידו) למרות שלמעשה אין שום נפק"מ בזה וכדלעיל. ודבר אחרון. הגר"ע יוסף הוא לא מגדולי דורו של הר' קוק שהרי היה אז אברך צעיר בסה"כ וודאי שאין לדבריו משקל כמו ללדבריהם של אלו שבדורו של הר' קוק היו מגדולי וזקני הדור ומרבותיו של רבו של הגר"ע יוסף רבי עזרא עטיה זצוק"ל.

 

בברכה, יואל.

מאת: צופר
01:56 | 5/19/2013

וזה שהיה רב ראשי זה מחמאה ?


במיוחד כאשר ידוע לאיזה מטרה הוקם מוסד הרבנות החילונית הראשית.
מאת: השואל
05:15 | 5/19/2013

הרבנות הראשית


אז למה מרן הרב עובדיה נכנס לרבנות אם היא כ"כ נוראה?
ובכללי,למה לציבור החרדי כ"כ מעניינת כיסא הרבנות הראשית?

 

16:41 | 6/1/2013

ישנם שני סוגים של רבנים ראשיים...


הסוג האחד הוא כאלה שנכנסו לתפקיד כדי למנוע מאינשי דלא מעלי להכנס במקומם (בדר"כ היו אלה חרדים שמטרתם היתה למנוע כניסת דת"לים או כאלה שגדולי הדור הכריחו אותם לקבל את התפקיד). הללו ידעו היטב כי הרבנות החילונית הראשית היא מוסד חילוני חסר כל ערך מבחינה הלכתית אלא שאחרי שכבר קיים יש למעט היזקיו ככל שניתן וזאת ע"י שלכל הפחות ינהיגוהו חרדים לדבר ה' וכולי האי ואולי.

 

הסוג השני הוא כאלה שרואים ברבנות הראשית גוף מכובד שכבוד גדול לעמוד בראשו. אלה בדר"כ נמנים על הציבור הדת"לי אבל לצערנו הרב יש גם בין החרדים שחושקים בתפקיד (בעיקר בין הספרדים אך לאו דוקא) ורואים בהיותם נטולי השקפה יהודית בסיסית או בהיותם משוחדים שמיני השוחד השונים שמציע התפקיד (ממון, "כבוד", השפעה, וכד') בתואר "הרב הראשי" או "הראשון לציון" תואר של כבוד למרות שניתן להם מגוף בוחר עליו נמנים כופרים בכל התורה כולה, מומרים לתיאבון ולהכעיס, פורקי עול ופוסחים על שתי הסעיפים.

 

מי שהוא מהסוג הראשון אין תימה עליו שנכנס לשם. מי שהוא מהסוג השני ירחם עליו ה' ויחזירו בתשובה שלמה.

בברכה, יואל.

מאת: משפטן
03:34 | 5/19/2013

לא אתפלא אם הנכד מר ששון כתב את "ההסכמה"






שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |