הייתי נוכח בהרצאה של כבוד הרב ברחובות, ובחור אחד (תושב העיר, שאני מכירו שהוא מבולבל בדעותיו) הטיח בבטחון רב בפני כבודו כי שמע מהרב נויגרשל שאמר על הרב שהינו נבל ברשות התורה, כבודו התעלם מאמירה זו, האם יש אמת בדבר? אחר הסביר שהסגנון של הרב והעמדת האמת על הראי"ה קוק מרחיקה דתיים ציונים שאפשר להבינם שיקשה להם מאד לשמוע דברי ביקורת כאלו אחרי שחונכו כל ימיהם בגודלו ורומו של הרב קוק.
הרבה יותר חמורים מאשר "נבל ברשות התורה" אשר "צוטטו" מדבריהם של גדולי ישראל אשר אחר הבדיקה התגלו כשקר שלא היה ולא נברא ומן הסתם חזקה על אדם כהרב נויגרשל שליט"א שלא יצאו דברים שכאלה מפיו. ועכ"פ ודאי שלקבל את "עדותו" של אותו בחור כנכונה ולהתייחס אליה הינה עבירה הכרוכה מכמה עבירות בדיני לשון הרע והוצאת שם רע ולכן התעלם ממנה הרב אברהם חזן.
יתר על כן גם אם היה נכון הדבר אין בכך לגרוע מדבר אחד שנטען ע"י הרב חזן או להפריך משהו מדבריו כך שחשיפת ה"עדות" לעיני שומעי שיעורו של הרב חזן לא רק שלא עשתה רושם על הנוכחים אלא שיש בה ללמד על טיבו של אותו בחור הרבה יותר מאשר על הרב חזן.
לגבי חשיפת האמת אודות הר' קוק- ארגון אזמרך בלאמים לא חושף שום דבר אם לא מחמת שמתעורר צורך לחושפו וגם זה לאחר התיעצויות עם תלמידי חכמים מגדולי ראשי הישיבות שבדור ומגדולי תלמידיהם של גדולי הדורות האחרונים. אמת שחלק לא מבוטל מהחומר המוצג באתר קשה לעיכול עבור חלק גדול מהציבור הדת"לי אבל חשיבותו עבור חלק מציבור זה (גם אם קטן יותר הוא) ועבור בעלי תשובה המהרהרים בדבר אפשרות להצטרף ל"ממשיכי הראי"ה" היא גדולה מספיק כדי להכריע את כף המאזניים לאמירת הדברים ולא להסתרתם ולא עלינו האשמה כי תלמידי הצה"ד חונכו על ההיפך מהאמת אלא על רבותיהם.
נ.ב. א. מה שבכ"ז כן אפשר לומר על הרב נויגרשל הוא שאת חלק א' של דת הציונות מסרנו לו לפני מספר שנים באופן אישי ושום הערה או השגה לא התקבלה מאיתו מאז לגבי האמור בספר.
ב. לפני שמפנים מישהו/י לאתר כדאי להתייעץ עימנו. פעמים רבות פגישה אישית עם בחור/ה אשר יש להם שאלות בנושאים אלו עדיפה על הפנייתם מיד ישירות לאתר.
בברכה, יואל.
| שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות | |
|
|