מאת: בואי כלה
14:17 | 11/21/2009

בחירות כן או לא?


ראיתי בספר ו''יואל משה'' (ממש בעמוד אחרון) שבו האדמו''ר רבי יואל מסאטמר אומר שההולך לבחירות מעין ''מודה בעבודה זרה''.
עכשיו אם אני מצביע למפלגה דתית כזאת או אחרת שמשתמשת בכוח הניתן לה לדברים חיוביים (בניית מקוואות, תלמודי תורה, או בכלל משקל נגד למפלגות החילוניות, וכו'...) האם עדיין לפי דברי האדמו''ר זו הודאה בעבודה זרה? ואיך עלינו לנהוג? ומה דעת גדולי התורה בדורנו לגבי הבחירות (אם אפשר ציטוטים ודעות מאישים כמו הרב שך [שלפי מה שזכור לי היה מעורב בהקמת ש''ס], הסטייפלר, הרב קנייבסקי, הרב עובדיה יוסף או הגרב''צ אבא שאול ועוד זה מאוד יעזור תודה).

(לגביי חיפוש בפורום, כבר עשיתי, הבעיה שלאחר החיפוש אי אפשר לראות את התשובות לשאלה, ואם בכלל מה שנמצא זה דיון או לא, כיוון שאינו מודגש).
21:22 | 11/21/2009

לגבי הבחירות...


לגבי דעת מרן הגה"ק מסאטמר זצוק"ל  באשר להצבעה למפלגה חרדית ברור שזה לא משנה כלום. ואדרבה עיקר דברי מרן הגה"ק מסאטמאר כוונו למצביעי אגו"י כי למצביעים למפלגות האחרות שכינו את עצמן בזמן מרן הגה"ק מסאטמאר "דתיות" לא היה ענין לא ב"דעת תורה" ולא בשום ערך מערכי היהדות ומעולם (ועד היום) לא העיזו להצהיר שמחוייבים לדעת רב כלשהוא.

לגבי שאלתך איך עלינו לנהוג?- שאלה זו צריכה להישאל למורה הוראה מובהק המכיר את הנושא על בוריו מכל צדדיו ההלכתיים וכן את ההיסטוריה של השתלשלות הדברים לאורך השנים. ואי אפשר להסתמך למעשה על הוראות גדולים להשתתף בבחירות מן העבר בנושא זה כי הגדולים עצמם אמרו כי כל מערכת בחירות היא שאלה בפני עצמה ואי אפשר לדון מהוראה במערכת בחירות אחת למערכת בחירות אחרת. דעת הגרב"צ אבא שאול לאיסור ודעת הרב עובדיה יוסף ידועה אם כי אינני מכיר שום התיחסות הלכתית שלו לסוגיה זו כדרכו בנושאים רבים אחרים.

עכ"פ אם נושא זה מעניין אותך כדאי לך לעיין מלבד ספרו הבהיר והנפלא של מרן הגה"ק מסאטאמר "ויואל משה" גם בספר "בעית הזמן" של רבי ראובן גרוזובסקי זצ"ל [שהיה ראש מועצת גדולי התורה של אגו"י בארה"ב] וכן בספר "מקטוביץ' עד ה' באייר" של ידידי הר' צבי וינמן שמספק ידע היסטורי פרטני חשוב מאד בסוגיה זו וכן בקונרס "באין חזון" שעיקר תכנו התכתבות של הגרש"ד הכהן מונק עם מרן הסטייפלער בנושא הבחירות וכן בספר "על משכנות הרועים" להר' אלעזר שולזינגר המביא כמה דברים חשובים בנושא ממרן הסטייפלער. אחרי שתקרא בעיון ספרים אלה נוכל להמשיך ולדון בנושא באופן אישי כי האתר לא עוסק בנושאים הנמצאים במחלוקת בין גדולי ישראל אלא בדברים עקרוניים ובסיסיים שדעת כל גדולי ישראל או לכל הפחות רובם המכריע זהה לגביהם. 

מאת: יתדניק
21:07 | 12/15/2009

מרן הגרי"ש אלישיב אומר שזו חובה קדושה


מר"ן הגראי"ל שטיינמן כנ"ל. וכל גדולי הדור הזה הליטאים ורוב גדולי הדור החסידים. אתה ליטאי או חסיד? מי הרב שלך?

אתה לא חושב שיפתח בדורו כשמואל בדורו? אתה מעדיף "לסרב פקודה" לכל גדולי הדור של היום? בייחוד שאתה גר באלעד שם מרא דאתרא אומר שזו חובה קדושה להצביע בבחירות?
16:13 | 12/16/2009

כנראה שלא קראת טוב את התשובה הקודמת...


בה כתבתי לשואל [והדברים נכונים גם לגביך]: "אחרי שתקרא בעיון ספרים אלה נוכל להמשיך ולדון בנושא באופן אישי כי האתר לא עוסק בנושאים הנמצאים במחלוקת בין גדולי ישראל אלא בדברים עקרוניים ובסיסיים שדעת כל גדולי ישראל או לכל הפחות רובם המכריע זהה לגביהם".

ההבדל בין בדיקת נושאים בצורה רצינית ותורנית לבין הבנתם מן העיתונות היא שהעיתונות יכולה לספק לך הרבה שאלות על הנושאים אבל בית המדרש הוא המקום היחיד שיכול לספק לך תשובות לשאלות.

בקיצור, ככל שתהיה פחות "יתדניק" ויותר "לומד תורה ניק" תוכל לכתוב עם הרבה פחות סימני שאלה וגם כשתשאל תהיינה השאלות רציניות יותר מאשר "אתה לא חושב שיפתח בדורו כשמואל בדורו" וכד'.

נ.ב.

אשמח לשמוע אילו מרנן ורבנן התירו לך להכנס לאתר זה? הגרי"ש אלישיב? הגראי"ל שטיינמן? כ"ק האדמו"ר מ...?? מי הרב שלך?? והרי בדיוק ביתד האחרון הדגישו את חומרת הגישה לאינטרנט?? האם גם השם "יתדניק" אינו הולם אותך כראוי?

בברכה, יואל.




שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |