מאת: קול התורה
03:25 | 10/5/2008

ליואל-רמז עבה ליום העצמאות


בסוף ספר דניאל כתוב אשרי המחכה ויגיע ליום אלף שלום מאות שלושים וחמשה וידוע פירושו של רבנו בחיי לגבי התקופה של הסתר הפנים של הקב"ה (שכבר הוכח ע"י הצופן התנכ"י שמדובר על השואה) וביום האלף שלום מאות שלושים וחמשה (כמנין הסתר אסתיר כך ע"פ רבנו בחיי לפחות ) תגמר התקופה שךל ההסתר פנים  . ידוע שמראש השנה תש"ה(השנה האחרונה לשואה ולמלחמת העולם השניה והיום שבו נגזרות גזרות)ועד יום ה באיר תש"ח יש בדיוק אלף שלוש מאות שלושים וחמשה ימים שאז הקב"ה הפסיק להיות בהסתר פנים ושכינה חזרה לארץ הקודש יום שלא נאמר עליו שזהו מעשה של הסטרא אחרא אלא "אשרי המחכה ויגיע ליום זה"-אשרי מי שיעבור את תלאות השואה ויגיע ליום אתחלתא דגאולה!
מאת: צלפחד
13:10 | 10/5/2008

בדיוק אותה "רמת" ראיה באותו סוג רמז


כמו כאן (התשובה לדבריך בדיוק אותה תשובה כמו שם)
מאת: קול התורה
15:56 | 10/5/2008

לצלפחד


יש גמרא במסכת סנהדרין שאומרת שהקיסר בקש לראות את הקב"ה ואז רבן גמליאל אמר לו להסתכל על השמש והקיסר ענה לו שהוא לא יכול להסתכל עליה אז ענה לו רבן גמליאל שאם את השמש שהיא אחד מהמשרתים של הקב"ה הוא לא יכול לראות אז קל וחומר את בורא עולם,כלומר יש אנשים שמאמינים רק במה שהם רואים בעיניים כמוך וכמו חבריך החרדים שעד שבית המקדש לא יפול להם מהשמיים לא יאמינו באף מהלך של גאולה!
מאת: צלפחד
08:55 | 10/10/2008

ולא למראה עיניו ישפוט...


האנשים שמאמינים רק במה שהם רואים בעיניים הם ראשי הציונות הדתית שאומרים שזה נראה להם כגאולה... ואם כל זיוף יכולים למכור לך בתור גאולה וכל מה שאתה מדמיין כגאולה אתה קורא לו גאולה תוך התעלמות מדברי גדולי ישראל הרי שיוצא שאתה הוא זה שמאמין רק למה שהוא רואה בעיניים ולא למה שמובא בתורה ונאמר על ידי גדולי הדור

מאת: קול התורה
06:25 | 10/12/2008

לצלפחד


אז מה נקרא אתחלתא דגאולה בעיניך?
מאת: צלפחד
12:07 | 10/21/2008

על העקרון בנושא:


היודעים אנו את כל שלבי הגאולה, להכירם במציאות, ולדעת היכן אנו בתוכם, ולדעת בכל שלב על תפקיד חדש שיש לנו בעת ההיא?! ראה כאן
מאת: ליאל
15:47 | 10/9/2008

"הוכח מהצופן התנכי"


אני לא חושב שנתקלתי אי פעם בספר כלשהו, ראשונים או אחרונים או גמרות או סיפרי הלכה או כל חומר תורני שהשתמש בצופן התורני לראי' כלשהי למשהו, אפילו לא ראי' קלושה. (רק ראשי תבות וסופי תבות, וגם אז לא נתקלתי שע"י זה פסקו משהו להלכה, או משהו מהפכני כ"כ כמו שאתה מנסה להציג אבל בטח לא הצופן כמו שהוא מוצג היום)

ואתה רוצה להשתמש בזה בשביל להוכיח שכל גדולי הדור של זממנו ושל הדור שעבר טועים והם בכלל מחטיאי הרבים ומגלים פנים בתורה שלא כהלה בכך שמתנגדים לשיתתכם? (אולי כן יש יחוס הלכתי כלשהו לצופן התנכי המדובר, אשמח אם תאיר את עיני מי משתמש בו בתור מקור להלכה או חידושים כאלה גדולים)

וגם אם אפשר לסמוך על זה, לשיטתך כבר אין הסתר פנים היום? ובתחילת השואה לא היה הסתר פנים? חידוש עצום, אני חושב שאפילו הרבנים של המיזרחי יודו שאנחנו עודנו בהסתר פנים.


חוץ מזה שהצופן הקודם שהבאת התגלה כשיקרי כי אתה לא יודע לחשב (או שאתה מחשב מה שאתה רוצה שיצא לך בחישוב) ככה שגם המספרים שהבאת לא הכי אמינים



שירות לאומי | גירוש גוש קטיף | פורום | יחס גדולי ישראל לציונות | ישוב ארץ ישראל | אודיו-וידאו | צור קשר | חינוך ילדים | ספר דת הציונות |