שליחת תגובה להודעה בפורום

זו ההודעה אליה אתה מגיב:

אולי תשתף אותנו בהתעמקותך...

בדברי חז"ל ובדברי הזוהר או כל מקור אחר ביהדות שתבחר שמנה עולה כי "משיח הוא סוף הגאולה"? כי מהמקור שהבאת מהירושלמי לא מוכח כלום מעבר לכך שהגאולה תהיה הדרגתית.
בינתיים, כל המקורות שעוסקים בגאולה ושלביה (עד כמה שניתן להבין מדברי חז"ל בנגלה ובנסתר) מדברים על ביאת משיח כנקודת ההתחלה (מאמר הגאולה לרמח"ל, נצח ישראל למהר"ל מפראג, ספר הגאולה להרמב"ן (שם כתב מפורשות שמלכות אדום תשתעבד בישראל עת עת קץ כי לא תיכרת מלכותם אלא ע"י משיח הגואל), וגם גאון הקבלה בדורות האחרונים מרן בעל ה"לשם" שהאריך לבאר באריכות סדרי הגאולה כתב הכל מנקודת התחלה של ביאת משיח (ראה בספר הדע"ה ח"ב באריכות).
וכך גם מבואר ברמב"ם בהלכות מלכים, והמושג "אתחלתא דגאולה" שהשתמשו בו רבים לא בא לומר שהתחילה הגאולה עצמה אלא שרואים במציאות איזו נחמה שרומזת לגאולה העתידה ומזכירה משהו ממנה ובדיוק כמו שרבי חייא רבה ורבי שמעון בן חלפתא לא ראו  באיילת השחר שבקע אוה כי אם רמז להדרגתיות של הגאולה, ובשום מקום לא מצאנו שיש באיזה מאורע זולת ביאת משיח משהו שישנה את מצבנו.

נכתב ע"י: יואל אלחנן